ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ  

DIMITRIADIS Αγαπητοί Συνάδελφοι, 

σας καλωσορίζω στην ιστοσελίδα της Εταιρείας μας και εύχομαι η περιήγηση σ' αυτήν να είναι χρήσιμη και ενημερωτική.

Η Ακτινολογική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος με έδρα την Θεσσαλονίκη, ιδρύθηκε το 1984 . Είχα την τύχη να είμαι ο Πρόεδρος της ιδρυτικής καταστατικής συνέλευσης της ΑΕΒΕ στην αίθουσα του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Κύριος σκοπός της εταιρείας μας, πάντα σε συνεργασία με την Ακτινολογική Εταιρεία Ελλάδος, όλες τις επιστημονικές εταιρείες της Βορείου Ελλάδος, τα Πανεπιστήμια, την Ιατρική Εταιρεία και τούς Ιατρικούς συλλόγους της Βορείου Ελλάδος, είναι η εισαγωγή και η καθιέρωση της ειδικότητας μας, αλλά και των υποειδικοτήτων της στα διαγνωστικά, θεραπευτικά και ερευνητικά ιατρικά δρώμενα στη χώρα μας για την πρόοδο της επιστήμης και το καλό του πάσχοντος συνανθρώπου μας.

Προϋπόθεση για την επίτευξη των στόχων αυτών είναι η παρουσία σε κάθε Ακτινολογικό Εργαστήριο, ικανοποιητικού αριθμού πολύ καλά καταρτισμένων ιατρών Ακτινολόγων , τεχνολόγων και νοσηλευτών, σύγχρονος και επαρκής ακτινολογικός εξοπλισμός, καθώς και οι ανάλογοι χώροι για την ανάπτυξη των Ακτινολογικών Τμημάτων.

Η ΑΕΒΕ προσέφερε και φιλοδοξεί να προσφέρει στην εκπαίδευση των Ελλήνων Ακτινολόγων στον τομέα της διάγνωσης της έρευνας και της θεραπείας, με επιστημονικές ημερίδες, συνέδρια, διαλέξεις και δημοσιεύσεις στο περιοδικό της.

Η ΑΕΒΕ είναι επίσης ο χώρος επικοινωνίας των συναδέλφων συμβάλλοντας στην σύσφιξη των σχέσεων σε συναδελφικό, επιστημονικό, συνδικαλιστικό, αλλά και κοινωνικό επίπεδο.

Αγαπητοί συνάδελφοι

Στην ΑΕΒΕ είμαστε περήφανοι για τις κατακτήσεις που πραγματοποιήθηκαν μέχρι σήμερα με την συνδρομή όλων των προηγουμένων ΔΣ, αλλά και των μελών της Εταιρείας μας. Είναι υποχρέωση μας λοιπόν να συνεχίσουμε την προσπάθεια αυτή που έγινε στα προηγούμενα 25 χρόνια και έφεραν την εταιρεία μας στο σημερινό υψηλό επίπεδο.
Εύχομαι από καρδιάς τα επόμενα χρόνια να είναι περισσότερο δημιουργικά προς όφελος της Ακτινολογίας στην Βόρειο Ελλάδα.

Αγαπητοί φίλοι, εύχομαι η περιήγηση στην ιστοσελίδα της Εταιρείας μας να είναι χρήσιμη και ενημερωτική.

Καθηγητής Α.Σ. Δημητριάδης